Av den anledningen att jag vill samla mina tankar inom olika områden och förhoppningsvis sprida några goda exempel till mina medmänniskor. Har gjort flera försök förut men inte fått upp flytet. Har oftast fastnat i tekniska detaljer. Främst i själva bloggplattformen wordpress som jag har valt att använda. Det har handlat om att bestämma mig för utseende, språk, rubriker, bilder med mera. Ska nu försöka fokusera på innehållet istället och så får utseendet lösa sig senare. Jag har även försökt blogga angående min träning och deltagande i motionstävlingar på Funbeat. Det har också blivit väldigt sporadiskt. Jag är av den uppfattningen att jag kan finna mer motivation till att träna genom att offentliggöra vilken träning jag genomför och vilka mål jag har med mina träningar. Det är även givande för mig att få feedback på det jag har genomfört även om det bara är en liten ”tumme upp”.

Jag har ofta i sociala sammanhang svårt att prata ut om vad jag tänker och har gjort, jag är mer av en lyssnande man. En som tar in vad andra säger och lägger deras kunskap på minnet. Återkommer i vissa fall senare till de personer jag träffat med idéer om hur saker kan göras på ett som jag hoppas bättre sätt. Tyvärr kanske detta hindrar min spontanitet i stunden och leder till att jag över analyserar saker och ting. Övning ger färdighet heter det och detta med bloggande kanske kan leda till nya färdigheter. Jag har inga behov av att få många följare av mitt bloggande utan de som är intresserade finner dem och tar del av det på sitt eget sätt. Om det kan förändra någon eller något i en bättre riktning utifrån deras förutsättningar så är det bra anser jag. Jag är även intresserad av att få feedback och frågor angående vad jag skriver om. Förhoppningsvis kan det även leda till intressant dialoger med intressanta människor.

Om jag nu kommer blogga om min motion, tävlingar, sport, idrott och engagemang i idrotts-föreningar på min Funbeat sida så avser jag att blogga om hållbar stadsutveckling på min personliga bloggsida EcoOve. Jag funderar även att blogga mer personligt om mitt skrivande på denna sida. Har genom min tidigare utbildning i kulturgeografi och arbetslivserfarenheter intresserat mig för hur samhället utvecklas och då framförallt bör utvecklas på ett hållbart sätt för att framtida generationer ska få samma och bättre förutsättningar som vi själva har idag. Även om utbildningen främst var inriktad på turism så har nu mitt intresse svängt mer åt stadsbyggande och hur staden med alla dess olika delar skall utvecklas.

När jag skriver detta sitter jag just i en mycket fascinerande stad, jag sitter nämligen på ett café på centralstationen i Tokyo, en av världens största städer. Är här på en tjänsteresa för min arbetsgivare, Svanenmärkningen. Denna resa ledde även till att jag besökte Kina förra veckan, även där finns otroligt många intressanta städer och bakgrunder till stadsutveckling ur andra perspektiv. Nu ska jag resa vidare med tåg till Takasaki och ska då få uppleva ytterligare en ny stad.

Kommer förhoppningsvis kunna ta mig tid att skriva 20-30 minuter varje dag vilket kan leda till 2-3 blogginlägg per vecka. Om det sedan blir 2-3 stycken/vecka på vardera bloggen eller totalt på båda får vi väl se.

Tokyo/Takasaki Japan, den 23 oktober 2016 vid datorn,
Ove Jansson